Catalogus

Wijnen Somerli staat omwille van zijn jarenlange expertise garant voor kwaliteit, stijl en advies op maat van haar klanten.  Geen overvolle catalogus, maar een met zorg uitgekozen gamma aan bubbels, aperitieven, geestrijke dranken en wijnen tegen een betaalbare prijs. 

U hebt iets te vieren, wij stellen u een Champagne voor uit de buurt van Louvois, een parel uit het huis Pierson - Cuvelier,  een no-nonsense champagne met een voorkeur voor Pinot noir.

Ten westen van Barcelona, in hartje Pyreneeën aan de Middellandse Zee, bevindt zich de coöperatie Covides met het wijnhuis Duc de Foix, hun Cava heeft een rijpingsperiode van 2 en een half jaar achter de rug, fijn en complex als een wijn, maar fruitig en fris als een Cava.

Onze mousserende wijnen komen uit de Bourgogne- en de Loirestreek.  Beide zijn Crémants, een aanduiding die alleen mag worden gebruikt  voor kwalitatieve bubbelwijnen die van buiten de Champagnestreek komen.

Het aperitief, de "opener" van de maaltijd, niet onbelangrijk, ons gamma komt uit diverse regio's in Frankrijk : de Provence, Normandië, Poitou-Charentes en de Elzas.

Wijnen Somerli heeft  een bijzonder uitgebreid aanbod aan Sterke dranken : de beste distillaten van het Domaine Jacoulot in de Bourgogne, een zeer speciale absynth, gebaseerd op een origineel recept naar de hand van Jules Girard, likeuren en eaux-de-vie uit het zeer gerenommeerd famiebedrijf uit de Elzas, La Distillerie F.Meyer ; overheerlijke Japanse whisky afkomstig uit de Yamazaki Distillery, de allereerste distilleerderij op Japanse bodem en vader van de Japanse Whisky. Met genoegen stellen wij u ook als eerste in België onze nieuwe aanwinst voor : KIMERUD NOORSE GIN 47° , een openbaring !

Comte Louis de Lauriston die in 1962 het legaliseren van de calvados stokerijen in Normandië in goede banen leidde, levert u een calvados, de Calvados Domfrontais, die iets zoeter smaakt door het hoge percentage peren.  De houterige donkere roodbruine Cognac van D. Bouju past perfect  bij uw sigaar.

Onze Franse wijnen komen van zeer gerenommeerde ondernemende wijnboeren, waaronder het domaine de Mont d'Hortes: berg van tuinen. Langs het domein loopt de Via Domitia, de oude Romeinse heerbaan naar Narbonne. In de omgeving zijn diverse Romeinse villas opgegraven, compleet met oude wijngaardaanplant. 

Onze Italiaanse wijnen komen uit de beste streek van Toscane, namelijk Montepulciano - Fattoria della Talosa.

Een nieuwkomer in de Bordeaux reeks : Bordeaux Châteaux Lamothe-Vincent.

Persoonlijke aandacht staat aan de basis van iedere relatie, wij helpen u graag bij de keuze van uw geschenk.

U kan bij ons steeds terecht voor deskundig advies, een proeverij of vrijblijvende informatie.  Aarzel niet om mij te contacteren !

A. Somers

Weergegeven #
Cava
Champagne
Crémant
Aperitieven
Aquavit Havaldsen
Calvados
Cognac
Crème de fruits et liqueur
Eaux-de-vie
Kimerud Elixirs
Kimerud Gin
Natural Herbal Elixir
Vodka
Whisky
Bordeaux
Côtes du Rhône
Graves
Italiaanse Wijnen
Languedoc-Côtes de Thonges
Loire
Olie